Polityka Prywatności

W celu realizacji umowy najmu lub kontaktu z nami za pomocą formularza kontaktowego/mailowo/telefonicznie pobieramy od Państwa niezbędne dane osobowe.
 
1. Kto jest administratorem Państwa danych osobowych? 
Administratorem danych osobowych jest Krzysztof Woźniak „Woźniak” Ul. Buforowa 26/3, Wrocław 52-131, NIP: 899 175 18 22. Reprezentantem administratora danych jest Krzysztof Woźniak. W sprawach dot. danych osobowych można się kontaktować pocztą na adres: ul. Buforowa 26/3, Wrocław 52-131 lub pocztą elektroniczną na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 
  
2. Jakie dane osobowe przetwarzamy? 
Przetwarzamy dane, które od Państwa otrzymaliśmy lub otrzymamy przy wypełnianiu formularza kontaktowego oraz przy umowach najmu a ponadto:
- adresy IP (jeśli Państwo odwiedzicie naszą stronę) 
- informacje zapisane w plikach cookies 
  
3. W jakim celu przetwarzamy Państwa dane osobowe? 
Państwa dane osobowe przetwarzamy tylko w niezbędnym zakresie, to jest: 
- w celu realizacji umowy najmu lub sprzedaży. 
- w celu skontaktowania się z Państwem i odpowiedzi na zadane pytania. 
- w celu umożliwienia wywiązania się przez nas z wzajemnych zobowiązań. 
- w celu tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają z serwisów i aplikacji, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości. 
- nie wykorzystujemy Państwa danych w celach marketingowych ani nie przekazujemy im innym podmiotom poza wymienionymi w punkcie 4 

4. Czy Państwa dane osobowe będziemy komuś przekazywać? Jeśli tak, to kto będzie odbiorcą tych danych? 
Tak, jeśli wyrazicie chęć skorzystania z naszych usług możliwe że będziemy musieli przekazać  w szczególnych przypadkach firmom kurierskim/ windykacyjnym/organom sądowym . 
Państwa dane są przechowywane na serwerach firm świadczących dla nas usługi hostingowe; nie są wykorzystywane ani przekazywane innym podmiotom w celach marketingowych. 
  
5. Jaka jest podstawa prawna przetwarzania przeze mnie Państwa danych osobowych? 
Jeśli wypożyczacie od nas sprzęt jest to umowa najmu, jeśli kontaktujecie się z nami przez formularz/ mailowo/telefonicznie to Wasza  zgoda .
  
6. Czy mogą Państwo sprzeciwić się wobec przetwarzania przez nas Państwa danych osobowych? 
Tak, zgodnie z przepisami, można zgłosić sprzeciw wobec przetwarzania danych osobowych. Wówczas będziemy zobowiązani do zaprzestania przetwarzania Państwa danych osobowych, chyba że istnieją prawnie uzasadnione podstawy do ich przetwarzania, nadrzędne wobec Państwa interesów, praw i wolności, lub podstawy do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń. Każda tego rodzaju sytuacja będzie musiała zostać szczegółowo przeanalizowana. 
  
7. Jak długo będziemy przechowywać Państwa dane osobowe? 
Tak długo jak będzie to niezbędne do realizacji celów, ze względu na które je przetwarzamy lub będziemy przetwarzać. 
  
8. Jakie mają Państwo uprawnienia w związku z przetwarzaniem przez nas danych osobowych?  
Zgodnie z przepisami i na warunkach w nich określonych mają Państwo prawo do: 
- żądania od nas dostępu do tych danych osobowych, 
- sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych, 
- przenoszenia tych danych, 
- wniesienia skargi do organu nadzorczego, to jest do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. 
  
Mają Państwo także prawo, by nie podlegać decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu danych osobowych, w tym profilowaniu, i wywołuje wobec Państwa skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na Państwa wpływa. Informujemy jednak, że dane osobowe przetwarzane przez nas nie będą przedmiotem takiego przetwarzania (tj. wyłącznie zautomatyzowanego). 
Mają Państwo również prawo do wycofania zgody w dowolnym momencie. Zgodę może Pani/Pan odwołać, poprzez wysłanie stosownej wiadomości e-mail na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  
9. Czy podanie nam danych osobowych jest obowiązkowe?  
Nie mają Państwo obowiązku podawać danych osobowych. Jeśli jednak zamierzają zawrzeć Państwo umowę to podanie danych osobowych jest tego warunkiem.